Sosyal Medya

Güncel

ABD’den Suriye’ye bin asker gönderme planı

Washington Post, Pentagon’un Suriye’ye bin asker daha göndermek istediğini yazdı.



Washington Post’un ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Pentagon Suriye’ye bin askerin daha konuÅŸlandırılmasını öngören bir plan taslağı hazırladı. Planın Savunma Bakanı Jim Mattis ve BaÅŸkan Donald Trump tarafından onaylanması hâlinde, ÅŸu an Suriye’de bulunan yaklaşık 950 ABD’li askerin sayısı ikiye katlanmış olacak.

Bu askerler konuÅŸlandırıldığı takdirde, YPG ve yanında savaÅŸan Arap güçlere IŞİD’e karşı mücadelede destek verilecek, onlara danışmanlık yapılacak ve ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetleriyle koordinasyon yürütülecek.

Eski ABD BaÅŸkanı Barack Obama’yı Suriye’de zayıf bir politika izlemekle suçlayan Trump, IŞİD ile mücadele konusunda yeni bir plan hazırlaması için Pentagon’a 30 gün süre vermiÅŸti. Savunma Bakanı Mattis, Åžubat’ın sonunda yeni planın ana hatlarını Beyaz Saray’a sunmuÅŸtu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel’in planın ince detaylarını ve Suriye’deki ABD’li askerlerin ne kadar arttırılacağıyla ilgili önerilerini Mart sonunda Mattis’e iletmesi bekleniyor.

Washington Post’a konuÅŸan yetkililere göre, Savunma Bakanı Mattis’in bu önerileri onaylaması bekleniyor.

Suriye’ye konuÅŸlandırılacak ABD’li askerler muharip görevi üstlenmeyecek.

ABD, geçen hafta Rakka operasyonuna destek vermek üzere topçu birliklerini Suriye'ye göndermişti.

Pentagon, Mart ayı başında Türkiye’nin YPG'den almak istediÄŸi Menbic’e de ek asker göndermiÅŸti. Pentagon Sözcüsü Davis, bu görevin "IŞİD'den baÅŸka bir tarafa saldıranları caydırmak için olduÄŸunu" söylemiÅŸti.

Kaynak: Washington Post

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.